Cases

Slimme back-up voor Oracle PBC bij Lucas Bols

Met 444 jaar is Lucas Bols één van de oudste bedrijven van Nederland. Toch is het drankenbedrijf opvallend innovatief, zowel in de ontwikkeling van nieuwe producten als in haar besturing. Externe data wordt in Oracle Planning & Budgeting Cloud (PBC) gecombineerd met eigen data om een gedetailleerde salesplanning te realiseren.

Aanvullende Oracle back-up bij Office Depot Europe

Office Depot optimaliseert haar finance en IT-infrastructuur door de inzet van Oracle PBCS en FCCS. Daarbij wil de leverancier van kantoorartikelen- en services goede opslag- en herstelmogelijkheden. Echter, in Oracle worden back-ups standaard maar één dag bewaard. Met de implementatie van Swap Automate worden deze opslagmogelijkheden fors uitgebreid. Bert Dotinga gaat in gesprek met Kevin Engelen, Senior Manager European Financial Systems bij Office Depot.

Integratie van twee werelden bij Boskalis

Na meerdere grote overnames wilde Boskalis naar één geïntegreerde Performance Managementoplossing. Een diversiteit aan businessmodellen met eigen requirements maakte dit complex. De implementatie in twee stappen van SAP BPC zorgt voor overzicht en vertrouwen.

Naadloze integratie bij Interxion

Met 45 datacenters in 13 Europese steden is een betrouwbaar en flexibel consolidatieproces belangrijk voor Interxion. Oracle Financial Data Management Enterprise Edition (FDMEE) zorgt voor een naadloze integratie tussen het grootboek en de consolidatie. Dit levert niet alleen tijdwinst op, maar ook een duidelijke audit-trail. Zo kan de internationale organisatie eenvoudig en snel voldoen aan SOx-wetgeving.

Gedetailleerde planning bij Jiffy Group

De Jiffy Group is wereldwijd actief met advisering, verkoop, productie en distributie van een breed assortiment voor de tuinbouwsector. De organisatie wil meer details van haar assortiment terugzien in haar financiële en commerciële rapportages. Hiervoor zet de internationale organisatie de stap van on-premise Hyperion Essbase naar de cloudoplossing PBCS.

Eén gedeelde manier van werken bij Heijmans

Heijmans is bijna klaar met het bedrijfsbreed uniformeren van haar ERP-landschap. De upgrade van SAP BPC helpt hierin, met een overstap van Microsoft naar Netweaver en de integratie met SAP ECC. Het bouwbedrijf kan daarmee op maandbasis in meer detail rapporteren, rechtstreeks vanuit het grootboek naar de consolidatie.

Vloeiend migratieproces bij Attero

Attero verwerkt bedrijfs- en huishoudelijk restafval tot bruikbare grondstoffen en duurzame energie. Tijdens de migratie naar SAP BPC 10 benutte de innovatieve organisatie de ‘migratiestraat’, een aanpak om een vloeiende upgrade te realiseren. Ook de training van de gebruikers werd tijdens de migratie benut, om zo met werkelijke cijfers en processen te testen.

CMI in 2 maanden van Excel naar HFM

Voor het snelgroeiende Consolidated Media Industries (CMI) was de noodzaak voor het inrichten van een efficiënt rapportageproces groot. Richard van Kooij van CMI vertelt hoe hij binnen twee maanden beschikt over structurele managementrapportages in Oracle HFM en FDM.