Cases

Kostenefficiënte hosting en beheer van Oracle HFM bij Action

Na de toolselectie voor een nieuw financieel systeem koos Action ervoor om de hosting en het beheer van Oracle HFM meteen uit te besteden. “Aangezien finance de enige afdeling is binnen Action die gebruikmaakt van HFM, besloten we om een ​​functionele beheerder toe te wijzen binnen finance in plaats van binnen IT. Ook besloten we […]

Technisch beheer op Amazon bij Endemol Shine

Als Endemol Shine met haar volledige IT-landschap overstapt op Amazon cloud, betekent dit dat SAP BPC ook overgaat naar deze cloudomgeving. Het internationale tv-productiebedrijf werkt wereldwijd en wil graag 24 uur per dag ondersteuning voor haar financiële processen. Door naast functioneel en applicatiebeheer ook het technische beheer uit te besteden, is de continuïteit van SAP BPC ook op Amazon geborgd.

Sterke samenwerking in Proof of Concept SAC bij ASML

ASML loopt wereldwijd voorop qua technologische ontwikkelingen. Ook rondom haar planningsprocessen heeft het hightechbedrijf ambitieuze wensen. Maar hoe ga je in je toolselectie om met een nieuwe planningsoplossing die zich in de praktijk nog niet bewezen heeft? Judith Pennings gaat in gesprek met Erik Rooijackers en Jef Baeyens van ASML.

HANA geeft Arlanxeo eenvoudiger consolidatieproces

Arlanxeo is eigendom van Saudi Aramco en wereldwijd toonaangevend in synthetisch rubber. Als het bedrijf haar eigen IT-omgeving moet bouwen, besluit zij de nieuwste technologie te gebruiken. De eerste implementatie van SAP BPC Optimized voor S/4HANA in Europa vereenvoudigt de consolidatie en geeft realtime inzichten.

Extra Oracle PBC back-up bij Nyenrode

Om in te spelen op ontwikkelingen binnen de organisatie en op de trends in de onderwijswereld wil de afdeling Finance van Nyenrode Business Universiteit grote stappen zetten. Een combinatie van expertises ondersteunt hierin: van de inzet van interim controllers tot de implementatie en beheer van Oracle PBC.

Slimme back-up voor Oracle PBC bij Lucas Bols

Met 444 jaar is Lucas Bols één van de oudste bedrijven van Nederland. Toch is het drankenbedrijf opvallend innovatief, zowel in de ontwikkeling van nieuwe producten als in haar besturing. Externe data wordt in Oracle Planning & Budgeting Cloud (PBC) gecombineerd met eigen data om een gedetailleerde salesplanning te realiseren.

Aanvullende Oracle back-up bij Office Depot Europe

Office Depot optimaliseert haar finance en IT-infrastructuur door de inzet van Oracle PBCS en FCCS. Daarbij wil de leverancier van kantoorartikelen- en services goede opslag- en herstelmogelijkheden. Echter, in Oracle worden back-ups standaard maar één dag bewaard. Met de implementatie van Swap Automate worden deze opslagmogelijkheden fors uitgebreid. Bert Dotinga gaat in gesprek met Kevin Engelen, Senior Manager European Financial Systems bij Office Depot.

Integratie van twee werelden bij Boskalis

Na meerdere grote overnames wilde Boskalis naar één geïntegreerde Performance Managementoplossing. Een diversiteit aan businessmodellen met eigen requirements maakte dit complex. De implementatie in twee stappen van SAP BPC zorgt voor overzicht en vertrouwen.

Naadloze integratie bij Interxion

Met 45 datacenters in 13 Europese steden is een betrouwbaar en flexibel consolidatieproces belangrijk voor Interxion. Oracle Financial Data Management Enterprise Edition (FDMEE) zorgt voor een naadloze integratie tussen het grootboek en de consolidatie. Dit levert niet alleen tijdwinst op, maar ook een duidelijke audit-trail. Zo kan de internationale organisatie eenvoudig en snel voldoen aan SOx-wetgeving.

Gedetailleerde planning bij Jiffy Group

De Jiffy Group is wereldwijd actief met advisering, verkoop, productie en distributie van een breed assortiment voor de tuinbouwsector. De organisatie wil meer details van haar assortiment terugzien in haar financiële en commerciële rapportages. Hiervoor zet de internationale organisatie de stap van on-premise Hyperion Essbase naar de cloudoplossing PBCS.