Cases

Optimaliseren van IFRS 16-processen bij HES International met CCH® Tagetik oplossing

“Hiervoor gebruikten we meerdere grote Excel-files. Gezien de complexiteit van IFRS 16 waren dit een zodanig grote files dat we slechts drie jaar vooruit konden kijken,” vertelt Andrew Maarschalkerweerd, Financial Controller bij HES International. Ook was deze werkwijze tijdrovend en zeer foutgevoelig. Keuze voor IFRS 16 module van CCH Tagetik HES International is voortdurend op […]

Waarom Boskalis hosting en beheer van SAP BPC uitbesteedt

“Het uitbesteden van het beheer van SAP BPC sluit aan bij de IT-strategie van Boskalis,” vertelt Paul Schurgers, Manager Group Accounting & Reporting bij Boskalis. Boskalis is een toonaangevende expert binnen de internationale baggermarkt en maritieme dienstverlening. Concrete aanleiding om naast het beheer ook de hosting van SAP BPC uit te besteden, was de overstap […]

Outsourcen van SAP BPC hosting en beheer bij BrandLoyalty

BrandLoyalty, een wereldwijd loyaliteitsplatform dat onderdeel uitmaakt van Alliance Data Systems, wil het beheer en de hosting van SAP BPC uitbesteden aan een deskundige partner. Door de hosting te verplaatsen naar het dedicated platform van Swap Support, kan het wereldwijde bedrijf vertrouwen op een veilige omgeving met deskundige kennis van SAP BPC. Het wereldwijde bedrijf […]

Kostenefficiënte hosting en beheer van Oracle HFM bij Action

Na de toolselectie voor een nieuw financieel systeem koos Action ervoor om de hosting en het beheer van Oracle HFM meteen uit te besteden. “Aangezien finance de enige afdeling is binnen Action die gebruikmaakt van HFM, besloten we om een ​​functionele beheerder toe te wijzen binnen finance in plaats van binnen IT. Ook besloten we […]

Technisch beheer op Amazon bij Endemol Shine

Als Endemol Shine met haar volledige IT-landschap overstapt op Amazon cloud, betekent dit dat SAP BPC ook overgaat naar deze cloudomgeving. Het internationale tv-productiebedrijf werkt wereldwijd en wil graag 24 uur per dag ondersteuning voor haar financiële processen. Door naast functioneel en applicatiebeheer ook het technische beheer uit te besteden, is de continuïteit van SAP BPC ook op Amazon geborgd.

Sterke samenwerking in Proof of Concept SAC bij ASML

ASML loopt wereldwijd voorop qua technologische ontwikkelingen. Ook rondom haar planningsprocessen heeft het hightechbedrijf ambitieuze wensen. Maar hoe ga je in je toolselectie om met een nieuwe planningsoplossing die zich in de praktijk nog niet bewezen heeft? Judith Pennings gaat in gesprek met Erik Rooijackers en Jef Baeyens van ASML.

HANA geeft Arlanxeo eenvoudiger consolidatieproces

Arlanxeo is eigendom van Saudi Aramco en wereldwijd toonaangevend in synthetisch rubber. Als het bedrijf haar eigen IT-omgeving moet bouwen, besluit zij de nieuwste technologie te gebruiken. De eerste implementatie van SAP BPC Optimized voor S/4HANA in Europa vereenvoudigt de consolidatie en geeft realtime inzichten.

Extra Oracle PBC back-up bij Nyenrode

Om in te spelen op ontwikkelingen binnen de organisatie en op de trends in de onderwijswereld wil de afdeling Finance van Nyenrode Business Universiteit grote stappen zetten. Een combinatie van expertises ondersteunt hierin: van de inzet van interim controllers tot de implementatie en beheer van Oracle PBC.

Slimme back-up voor Oracle PBC bij Lucas Bols

Met 444 jaar is Lucas Bols één van de oudste bedrijven van Nederland. Toch is het drankenbedrijf opvallend innovatief, zowel in de ontwikkeling van nieuwe producten als in haar besturing. Externe data wordt in Oracle Planning & Budgeting Cloud (PBC) gecombineerd met eigen data om een gedetailleerde salesplanning te realiseren.

Aanvullende Oracle back-up bij Office Depot Europe

Office Depot optimaliseert haar finance en IT-infrastructuur door de inzet van Oracle PBCS en FCCS. Daarbij wil de leverancier van kantoorartikelen- en services goede opslag- en herstelmogelijkheden. Echter, in Oracle worden back-ups standaard maar één dag bewaard. Met de implementatie van Swap Automate worden deze opslagmogelijkheden fors uitgebreid. Bert Dotinga gaat in gesprek met Kevin Engelen, Senior Manager European Financial Systems bij Office Depot.