ICM-rapport kan 60% sneller

Rondom het Intercompany Matching System-rapport zijn grote tijdwinsten te behalen. In de praktijk ging het maken van een rapport bijvoorbeeld van 35 naar 5 minuten. Hoe maak je jouw rapporten ook sneller?

versnellen_groot

Het maken van een Intercompany Matching -rapport draait om het vertalen van valuta. Bij het uitvoeren van een ICM-rapport is de standaardoptie om alle vertalingen naar de database te schrijven. Dit heeft, zoals je je kunt voorstellen, een enorme impact op de prestaties en de grootte van de database.

Toen we dit proces analyseerden, merkten we dat er voor elke valutavertaling een afzonderlijke query/ update wordt uitgevoerd naar de database. Ook zagen we dat hiervoor slechts één CPU wordt gebruikt. Hierdoor duurt het ICM-rapport langer dan nodig is.

Van 35 naar 5 minuten

Bij één van onze klanten hebben we dit vervolgens uitgebreid getest. De ‘normale’ ICM duurde ongeveer 35 minuten om te voltooien. Na een wijziging in de ‘ICMSystemReportTranslationMode’ duurde hetzelfde proces slechts 5 minuten om te voltooien.

3 keuzes

Er zijn dus grote performanceverschillen afhankelijk van je keuze binnen de ICMSystemReportTranslationMode. Deze module kent drie opties:

  • 0 – Default behavior; vertaalde waarden worden naar de database geschreven.
  • 1 – On-the-fly calculations use Sub Translate in rules, but no translated values are written to the database. Ouderentiteiten in CN-status worden ook vertaald.
  • 2 – On-the-fly calculations only execute default translation, no Sub Translate rule. Tijdens de berekeningen wordt alleen standaardvertaling uitgevoerd. Er worden geen wijzigingen in de database geschreven. Let op; bij deze optie worden ouderentiteiten in CN-status niet vertaald.

Hoeveel tijdswinst levert het jou op?

In ons voorbeeld was de winst in prestaties enorm. Bij een andere klant zagen we dat de winst ‘slechts’ 12% was, maar toch nog zeker de moeite waard. En ook zeker de moeite waard om zelf eens te testen; hoeveel tijdswinst kun je eenvoudig binnen jouw applicatie behalen?