Jenny & Swap Support

Jenny krijgt als Swapper volop de ruimte. Hoe ervaart zij de vrijheid die ze krijgt binnen Swap Support? Tijd om haar eens aan de tand te voelen.
Jenny

Swap Support anders? Hoezo?

“De vrijheid hier heeft me eerlijk gezegd verbaasd. Ik merk een groot verschil met mijn vorige werk als interne consultant bij een grote verzekeraar; er zijn hier geen hiërarchische structuren en geen politiek spel. Het is heel informeel.

Mijn taken zijn bijvoorbeeld niet voorgedefinieerd, ik ga zelfstandig aan de slag. Natuurlijk bepaal je samen een richting, maar dat gaat heel natuurlijk, niet geforceerd. Toen ik hier begon hebben we bijvoorbeeld samen besloten dat ik Tagetik ging oppakken, daarbij was het belangrijk dat ik dat zelf leuk vond.”

So what?

“De vrijheid om dingen te doen is heel fijn. Ik voel dat er volledig vertrouwd wordt op me, ondanks dat ik als nieuweling binnenkwam. Dat zorgt ervoor dat je met plezier je werk doet.

Uit mijn eigen sollicitatiegesprekken had ik de indruk gekregen dat het hier heel open en vriendelijk was, en dat is ook gebleken. Zodra ik hier begon, kreeg ik de ruimte om Tagetik echt op te gaan zetten binnen Swap Support. Ik ging meteen drie dagen per week aan de slag bij een klant. Maar ik pak ook de andere dingen op rondom Tagetik; marketing, recruiting en overleg met de softwareleverancier. Zo heb ik webinars gemaakt, waarin ik vertel wat er rondom beheer belangrijk is voor de klant. En binnen een jaar ging ik naar de Tagetik gebruikersdagen in Italië, dat was super!”

Swap Support is …

“Haast een familie. Je kunt jezelf zijn hier. Het voelt alsof je thuis bent; als er iets nodig is, hoef je niet aan drie mensen goedkeuring te vragen, maar schaf je het aan. Dat is de verantwoordelijkheid die je zelf voelt en oppakt.

Iedereen heeft een aandeel in de activiteiten, iedereen heeft zijn eigen bijdrage. Daardoor voelt het als een geheel; met het werk dat je doet, bouw je mee aan een nog groter, nog succesvoller Swap Support. Eigenlijk run je met je team een soort eigen business; je maakt samen een plan en werkt dat verder uit. Zo bepaal je samen het succes. Daarnaast kun je participeren in certificaten, waardoor je mede-eigenaar van Swap Support wordt.”

Veel opgestoken?

“Heel veel! Vanuit het traineeprogramma zijn er tweewekelijks trainingen, zowel op inhoudelijk, financieel als persoonlijk vlak. Daarnaast heb ik mijn Tagetik-certificaten gehaald.

Ook ‘on the job’ leer ik veel; elke dag is verschillend. De ene keer projectmanagement, de volgende keer intakes doen voor beheer, en een andere keer weer samen met een klant wijzigingen bespreken. Maar ook contracten opstellen; we hebben wel templates maar vaak zijn er per klant kleine aanpassingen, die ik overleg met onze advocaat.

Vandaag zit ik op kantoor en pak ik bepaalde klantverzoeken op, maar werk ik ook aan een webinar. Morgen ga ik weer naar een klant in Utrecht, waar ik een project doe. Daarnaast is elk type bedrijf waar ik kom weer anders. Zoals een internationale bulkhandelaar in Rotterdam, maar ook een bekend retailbedrijf en een grote verzekeraar. Die afwisseling is heel leuk.

Eigenlijk bepaal je zelf je leertempo. Als je het sneller oppakt, is je leercurve steiler. Je hebt het redelijk zelf in de hand.”

In de toekomst …

“Ik wil graag het Tagetik team uitbreiden. Het werven van nieuwe mensen bepalen we samen, net als het besluit wie we aannemen. Bij mijn start hebben we samen een plan uitgestippeld voor het opzetten van Tagetik en voor mijn persoonlijke ontwikkeling, en dat is ook uitgekomen. Ik had alleen niet verwacht dat ik zo snel zelf aan de andere kant van de sollicitatietafel zou zitten!”