Junior Support Consultant

Jouw rol als junior Support Consultant (ook wel bekend als junior trouble shooter / beroepspuzzelaar)

Bij Swap Support werk je voor de top van het Nederlandse bedrijfsleven, waarbij je direct in contact bent met Group Controllers en Finance specialisten. Een unieke kans om bij verschillende bedrijven binnen te kijken en je netwerk uit te breiden. Betrokkenheid bij onze nationale en internationale klanten maakt het verschil. Vanuit onze locaties in Den Haag, Groningen en Santander (Spanje) kennen we onze opdrachtgevers goed. Organisaties zijn bij ons geen nummer, maar echte mensen met reële vragen.

Als junior Support Consultant vind je samen met senior collega’s op deze vragen de juiste antwoorden. Zowel vanuit onze eigen kantoren als bij onze klanten op locatie. Daarbij ligt de nadruk op functionele vraagstukken. Nog geen diepgaande softwarekennis? Geen zorgen. Onze ervaren consultants begeleiden je, zodat je snel kennis opbouwt van de software en alle bijbehorende componenten.

Hoe ziet je dag als junior Support Consultant eruit?

Een junior support consultant is bij ons een echte puzzelaar. Een dag van een junior ziet er nooit hetzelfde uit. Je fungeert als vraagbaak en adviseur op het gebied van Performance Managementapplicaties voor onze klanten. Je krijgt bijvoorbeeld vragen als: “Ik kan niet aanloggen in SAP BPC?” of “De data die ik opvraag klopt niet?” een iets complexere vraag kan bijvoorbeeld zijn dat er uitgezocht moet worden waarom een getal in een bepaalde balans op een bepaalde plek staat. Dat vraagt soms om behoorlijk wat puzzelen.

Daarnaast ben je bezig met:

 • Het aanpassen van schedules en reports en zorg je voor een probleemloze livegang van de aanpassingen, waarbij meestal het OTAP principe gehanteerd wordt.
 • Voorbereidingen zodat de klant tijdig zijn maandafsluiting kan starten.
 • Het helpen van klanten door het analyseren en oplossen van functionele issues, bijvoorbeeld “We zitten midden in onze afsluiting en nu geeft het report foutieve output, wat is er aan de hand?”
 • Het geven van advies aan onze klanten bij performance vraagstukken, zoals “Waarom duurt mijn consolidatie ineens twee keer zo lang?”

Wat neem je mee?

 • Je beschikt over HBO-werk en denkniveau en hebt bijvoorbeeld HBO-ICT, Finance of Business IT & management gestudeerd.
 • Kennis of ervaring in financiële- of boekhoudsoftware is prettig, maar geen must. Affiniteit met IT en finance is dat uiteraard wel.
 • Je hebt kennis en ervaring op het gebied van Excel.
 • Basis kennis van Microsoft SQL server of andere database programma’s en ervaring met programmeren of applicaties inrichten is een pré.
 • Je bent leergierig en wilt jezelf graag ontwikkelen.
 • Je denkt constructief met onze klanten mee en managet tegelijkertijd de verwachtingen.
 • Je kunt goed luisteren en helder communiceren.
 • Je vindt het leuk om ook regelmatig naar de klant te gaan.
 • Je bent bij voorkeur fulltime beschikbaar, 32 uur is bespreekbaar.
 • Je hebt uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en schrift.

Daarnaast is (een deel van) de volgende kennis een pré:

 • Financiële rapportagesystemen, zoals SAP BPC, SAP BW, Tagetik.
 • ITIL, ASL, BISL.

Jouw leven als Swapper

In veel traditionele organisaties heb je weinig vrijheid om je ideeën uit te voeren. Terwijl die wellicht juist veel waarde toevoegen. Bij ons krijg je de ruimte om te zijn wie je bent, maar ook de vrijheid om te groeien. It’s up to you.

Over Swap Support

Wij vinden dat specialisten moeten doen waar specialisten goed in zijn. Voor ons is dat het snijvlak van IT en Finance. Hiervoor combineren we diepgaande en up-to-date kennis van data infrastructuur, platform en applicatiesoftware met onze expertise van financiële processen. Zo verzekeren we de kwaliteit en continuïteit van Performance Management applicaties.

Als Swappers zijn we samen verantwoordelijk voor de stabiliteit en betrouwbaarheid van de systemen van onze klanten. We kennen weinig hiërarchie en een open, informele sfeer van ondernemerschap en eigen verantwoordelijkheid.

Solliciteer nu!

Wil jij meebouwen aan de groei van Swap Support? Solliciteer hier. Mocht je nog vragen hebben dan kan je ook contact opnemen met Maartje Waller via 06 – 24 58 12 63.

Solliciteer nu bij Swap Support