Magic & more… in Oracle Hyperion Planning

Bij een installatie of migratie loop je soms tegen schijnbaar onverklaarbare foutmeldingen aan. Je kunt dan lang zoeken naar de reden. Vaak ligt de oplossing echter in een klein detail. In de serie ‘Magic & more’ delen we onze ontdekkingen met je. Dit keer gaan we in op een detail in Oracle Hyperion Planning.

magic

We ontdekten dat bij het migreren van een Oracle Hyperion Planning-applicatie van de ene 11.1.2.4 omgeving naar de andere, het noodzakelijk is om de dimensiebeveiliging (security filters) te verversen.

Dit is vooral belangrijk als:

  • De security classes zijn aangepast op members in de dimensie structuur.
  • Gebruikers binnen de gebruikersgroepen zijn aangepast.
  • De namen van de securitygroepen in Shared Services zijn aangepast.

Een voorbeeld uit de praktijk

Tijdens de migratie bij één van onze klanten, kwamen we verschillende onverklaarbare foutmeldingen tegen. Een voorbeeld van een foutmelding vind je hieronder:

“Import failed, total – 1, failed – 1. Error details – Cannot import Access permission”

 

Na onderzoek naar de oorzaak van de foutmeldingen bleek dat de namen van de Shared Services gebruikersgroepen waren aangepast, waardoor de import mislukte.

Hoe voorkom je deze foutmelding in Oracle Hyperion Planning?

Zorg er tijdens een migratie voor dat je niet alleen de applicatie zelf ververst, maar tegelijkertijd ook de gebruikersgroepen, de gebruikers en de uitgedeelde rechten binnen Oracle Hyperion Planning. Zo blijven de applicatie en de security filters in sync.

Bij ons voorbeeld uit de praktijk hebben we dit ook gedaan. Eerst hebben we de security filters in Oracle Hyperion Planning ververst. Het verversen zorgde ervoor dat de gebruikersgroep(naam) gecorrigeerd werd, waarna het mogelijk was om een nieuw gemaakt exportbestand succesvol te laden in de development omgeving.

Loop jij tegen onverklaarbare fouten aan?

Kleine aanpassingen kunnen grote effecten hebben. Loop jij tegen een onverklaarbare fout aan binnen Oracle Hyperion? Neem contact met ons op en we helpen je bij het oplossen.

Tekst: Mariska van Hasselt

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren