Smart View Tip: Waarom delen via Smart Forms zo handig is

Als je in de cloud werkt, maak je ongetwijfeld ook gebruik van Smart View. Superhandig natuurlijk dat je Excel kunt combineren met je Oracle PBC en FCC-data. Zelf sheets maken op de manier zoals jij de data graag ziet, paar formules erbij en je hebt het perfecte overzicht. Delen met je collega’s? Natuurlijk, je kunt de Excel file opsturen. Die ene collega heeft moeite om jouw sheet te openen, de andere bouwt ‘m om en opeens zijn de formules weg. Of jij dat even kunt oplossen. Zou het niet handig zijn als je jouw sheet op een centrale manier kan delen met je collega’s? En dan natuurlijk wel inclusief die nuttige formules. Dat kan met Smart Forms.

Smart View tip: Slim delen met SmartForms

Delen via Smart Forms in Smart View

Oracle noemt het Smart Form en het is een optie in Smart View voor de EPM-cloudproducten. En deze Smart Forms helpen je om je Excel-sheets slim te delen, inclusief de formules. Een voorbeeld:

We hebben een gross profit overzicht in Smart View gemaakt en een formule voor de Gross Profit Margin toegevoegd:

De formule regel krijgt ook een ander format dan de rest en wordt als percentage vastgelegd.

Dit is het moment waarop we denken; “deze KPI zou iedereen moeten hebben…” Dat schermprintje via de mail was leuk vorige keer, maar om dat nu iedere maand te doen kost wel weer veel tijd. Laten we zorgen voor een permanente, centrale oplossing. Dat kan via ‘Save As Smart Form’.

Hoe werken Smart Forms?

Als we op de knop drukken, krijgen we een pop-up om het formulier een naam te geven en in welke EPM-cloud folder we dit willen opslaan:

Als we nu inloggen in het web zien we ons formulier staan:

Het formulier is nu beschikbaar voor iedereen met de juiste toegang. En de gemaakte formule wordt veilig meegenomen.

Uiteraard is ons formulier ook vanuit Smart View benaderbaar:

Naast deze tip over Smart Forms nog meer Smart View tips?
Oracle Smart View heeft veel handige functionaliteiten, die in de praktijk nog relatief weinig benut worden. Lees bijvoorbeeld ook de tip over het ‘cascading’ kopiëren van je Excel-sheets, een vrij onbekende functionaliteit die heel nuttig is.

Nieuwsgierig naar andere tips om nog meer uit je Smart View te halen? Neem contact op met Bert via bert.dotinga@swapsupport.nl.