Sneak preview nieuwe look & feel Oracle EPM Cloud

In mei komt er voor de Oracle EPM Cloudproducten zoals FCCS en PBCS een nieuwe look & feel. Wat zijn de 5 belangrijkste aanpassingen, en wat betekent dit in de praktijk? Bekijk de sneak preview.

De Oracle EPM Cloud-update van mei richt zich echt op het design, en niet zozeer op wijzigingen in de inhoudelijke functionaliteiten. Vooral op de homepage wordt veel aangepast. We verwachten dat het hiermee nog gebruiksvriendelijker wordt.

De huidige homepage heeft bijvoorbeeld altijd dezelfde layout en grootte, ongeacht het formaat van je browser. In de praktijk is dit soms lastig; als je de browser erg klein maakt, zie je bijvoorbeeld geen tegels meer omdat de layout en grootte van de homepage hetzelfde blijft. In de nieuwe look & feel belooft Oracle dat de homepage zich aanpast aan de grootte van je browserscherm. De tegels organiseren zich dan automatisch aan de hand van het browserformaat. Ook geeft Oracle aan dat het scherm sneller zal reageren.

De 5 belangrijkste designverbeteringen in de nieuwe Oracle EPM Cloud

De belangrijkste verbeteringen in het nieuwe design zijn:

  • Groter navigatie menu, en daardoor een groter werkgebied.
  • Automatisch aanpassen scherm aan browserformaat.
  • Snellere response.
  • Als je infolets (dashboards) gebruikt, kun je eenvoudiger switchen tussen de infolets en de homepage.
  • Groter, en daarmee overzichtelijker, navigatiemenu.

Sneak preview nieuwe design Oracle EPM Cloud

Nieuwgierig hoe Oracle EPM Cloud er straks uit gaat zien? Bekijk de sneak preview:

Hoe krijg je de nieuwe look & feel?

Je switcht niet automatisch naar deze nieuwe look & feel. Als je al een EPM Cloudproduct zoals FCCS of PBCS hebt, blijf je na mei gewoon de huidige look & feel zien. Alleen als je een nieuwe omgeving creëert – dit gebeurt bijvoorbeeld als je je testomgeving vanaf productie opnieuw opbouwt – krijg je automatisch de nieuwe look & feel voorgeschoteld.

Wil je deze designverbeteringen ook meteen benutten voor jouw FCCS of PBCS-applicatie? Dat kan. Je kunt zelf naar de nieuwe look & feel overgaan door in je applicatie via Tool>Appearances over te stappen. Nog even overleggen wat de impact voor jouw situatie is? Ik praat je graag bij, neem dan even contact met me op.

Functionele updates

Naast deze designverbeteringen brengt Oracle natuurlijk ook regelmatig inhoudelijke updates uit. Wil je meer weten over deze functionele updates? Een uitgebreid overzicht van alle aanpassingen vind je in onze kwartaaloverzichten van alle Oracle EPM-updates.