Updates en patches voor Oracle Hyperion, FCCS en PBCS – Q2 2017

Elk kwartaal brengt Oracle patches uit voor alle producten, ook voor jouw Hyperion-producten. En ook dit kwartaal zetten we de wijzigingen weer overzichtelijk voor je op een rij. Welke patches zijn relevant voor jouw organisatie?

In één oogopslag vind je de meest recente patches voor de (on premise) Hyperion-applicaties; HFM, Planning, Essbase, Reporting, Foundation, Shared Services en FDM(EE).

Daarnaast komt Oracle iedere maand met automatische updates voor de EPM-cloudoplossingen. In deze update vind je de belangrijkste wijzigingen van de laatste 3 maanden voor FCCS en PBCS.

Critical Patch Update (CPU)

De laatste drie kwartalen heeft Oracle geen kritieke security patches voor Hyperion gereleaset. Dat is goed nieuws; blijkbaar is het systeem heel stabiel en zijn er geen beveiligingsgaten die gedicht moeten worden.

Patch Set Update (PSU)

Hieronder vind je een overzicht van de laatste patch-versies voor de Hyperion-versies 11.1.2.3 en 11.1.2.4.

Wil je meer weten over de verschillende type patches? Of wil je weten hoe je er achterkomt welke versie jouw organisatie gebruikt? Deze details vind je in het vorige artikel over patches en updates.

patch1_q2_2017

Heb je de laatste PSU-versie geïnstalleerd? Dan worden ook altijd de bijbehorende CPU-patches geïnstalleerd.

patch2_q2_2017

Smart View release: PSU-versie 11.1.2.5

Smart View-versies zijn onafhankelijk van de applicatieversies; de laatste Smart View-versie werkt zowel voor 11.1.2.4 als voor 11.1.2.3. Hieronder vind je de updates van de laatste Smart View-versie:

patch3_q2_2017

De laatste release: PSU-versies 11.1.2.4 en 11.1.2.3

Wat zijn de belangrijkste opgeloste issues in PSU-versies 11.1.2.4 en 11.1.2.3? Hierbij een overzicht per versie, zodat je in één oogopslag per product de aanpassingen kunt zien.

Belangrijkste issues opgelost in PSU-versie 11.1.2.4

patch4_q2_2017

Belangrijkste issues opgelost in PSU-versie 11.1.2.3

patch5_q2_2017

EPM-Cloudupdates

Elke maand komt Oracle met automatische updates voor de EPM-cloudoplossingen. We hebben de belangrijkste wijzigingen van de laatste 3 maanden voor FCCS en PBCS voor je op een rij gezet.

Highlights FCCS Updates

patch6_q2_2017

Highlights PBCS Updates

patch7_q2_2017

Complete updates FCCS en PBCS

Ben je nieuwsgierig naar de complete update van FCCS en PBCS? Hieronder vind je de link naar de updates in PDF van de afgelopen 3 maanden.

PBCS (Planning Budgeting Cloud Services):

FCCS (Financial Consolidation Cloud Services):

Volgende updates

Hyperion brengt grofweg één keer per kwartaal patches uit. En uiteraard maken we daar volgend kwartaal weer een overzichtelijke samenvatting van, zodat je eenvoudig kunt zien welke updates voor jou relevant zijn.

Jouw omgeving

Iedere Hyperion-omgeving is weer anders. We praten je dan ook graag bij over de gevolgen van deze patches voor jouw specifieke situatie.

Tekst: Gabor Wieringa

Bewaren

Bewaren

Bewaren