Updates en patches voor Oracle Hyperion – Q1 2019

Oracle brengt ieder kwartaal patches uit voor alle producten, ook voor jouw Hyperion-producten. Deze aankondigingen zijn niet altijd even helder of eenvoudig te vinden. Welke patches zijn relevant voor jouw organisatie? En is het altijd noodzakelijk om deze patches toe te passen?

Met dit artikel zetten we de meest recente patches op een rij voor de (on premise) Hyperion-applicaties: HFM, Planning, Essbase, Reporting, Foundation, Shared Services en FDM(EE). Daarnaast komt Oracle iedere maand met automatische updates voor de EPM-cloudoplossingen. In deze update vind je links naar de updates van de laatste 3 maanden voor FCCS en PBCS.

In dit artikel vind je een overzicht van de belangrijkste patches voor Hyperion; ‘Critical Patch Updates (CPU)’ en ‘Patch Set Update (PSU)’. Wil je meer weten over de verschillende type patches? Of wil je weten hoe je er achterkomt welke versie jouw organisatie gebruikt? Deze details vind je in een eerder verschenen artikel over patches en updates.

Critical Patch Update (CPU)

Goed nieuws: op 18 oktober 2016 heeft Oracle de laatste CPU-patches gereleaset, waarbij er geen kritieke security patches voor Hyperion zijn uitgebracht. Blijkbaar zijn er al meer dan een jaar geen beveiligingsgaten die gedicht moeten worden.

Patch Set Update (PSU)

Hieronder vind je de laatste patch-versies voor de Hyperion versie 11.1.2.4. In dit artikel richten we ons op deze versie.

Heb je de laatste PSU-versie geïnstalleerd? Dan worden ook altijd de bijbehorende CPU-patches geïnstalleerd.

Smart View release: PSU-versie 11.1.2.5

De Smartview-versie is onafhankelijk van de applicatieversies 11.1.2.4 en Oracle EPM Cloud; de laatste Smartview-versie werkt voor alle versies, wel zo makkelijk. Hieronder de updates van de laatste Smartview-versie.

De laatste release: PSU-versies 11.1.2.4

Wat zijn de belangrijkste opgeloste issues in PSU-versies 11.1.2.4? Hierbij een overzicht per versie, zodat je in één oogopslag per product de aanpassingen kunt zien.

Belangrijkste issues opgelost in PSU-versie 11.1.2.4

Oracle EPM Cloud-updates

Ook de cloudoplossingen worden regelmatig geüpdatet. Vanaf mei 2019 wordt er een grotere update gedaan waarbij de look & feel van EPM Cloud verandert. Met deze update worden 5 grote designverbeteringen in Oracle EPM Cloud doorgevoerd. In dit filmpje vind je de highlights: Preview EPM Cloud’s New Look and Feel.
Een sneak preview van de nieuwe look & feel ziet er zo uit:

Look and feel Oracle EPM Cloud

Oracle cloudupdates van de afgelopen maanden

Ook de cloudoplossingen worden regelmatig geüpdatet. Hieronder vind je voor FCCS en PBCS de link naar de updates (in PDF) van de afgelopen maanden:

PBCS (Planning Budgeting Cloud Services):
2019 Januari t/m december: https://cloud.oracle.com/opc/saas/pb/2019/wn/2019-pbcs-wn.pdf

FCCS (Financial Consolidation Cloud Services):
2019 Januari t/m december: https://cloud.oracle.com/opc/saas/fcc/2019/wn/2019-fccs-wn.pdf

Volgende updates

Oracle brengt grofweg één keer per kwartaal patches uit. En uiteraard maken we daar volgend kwartaal weer een overzichtelijke samenvatting van, zodat je eenvoudig kunt zien welke patches voor jou relevant zijn.

Jouw omgeving

Iedere Oracle-omgeving is weer anders. We praten je dan ook graag bij over de gevolgen van deze patches en updates voor jouw specifieke situatie. Even sparren? Dat kan natuurlijk, neem contact op met Gabor Wieringa.