Updates en patches voor Oracle Hyperion – Q4 2017

Oracle brengt ieder kwartaal patches uit voor alle producten, ook voor jouw Hyperion-producten. Deze aankondigingen zijn niet altijd even helder of eenvoudig te vinden. Welke patches zijn relevant voor jouw organisatie? En is het altijd noodzakelijk om deze patches toe te passen?

Met dit artikel zetten we de meest recente patches op een rij voor de (on premise) Hyperion-applicaties: HFM, Planning, Essbase, Reporting, Foundation, Shared Services en FDM(EE). Daarnaast komt Oracle iedere maand met automatische updates voor de EPM-cloudoplossingen. In deze update vind je links naar de updates van de laatste 3 maanden voor FCCS en PBCS.

In dit artikel vind je een overzicht van de belangrijkste patches voor Hyperion; ‘Critical Patch Updates (CPU)’ en ‘Patch Set Update (PSU)’. Wil je meer weten over de verschillende type patches? Of wil je weten hoe je er achterkomt welke versie jouw organisatie gebruikt? Deze details vind je in een eerder verschenen artikel over patches en updates.

Critical Patch Update (CPU)

Goed nieuws: op 18 oktober 2016 heeft Oracle de laatste CPU-patches gereleaset, waarbij er geen kritieke security patches voor Hyperion zijn uitgebracht. Blijkbaar zijn er al meer dan een jaar geen beveiligingsgaten die gedicht moeten worden.

Patch Set Update (PSU)

Hieronder vind je de laatste patch-versies voor de Hyperion versies 11.1.2.3 en 11.1.2.4. In dit artikel richten we ons op deze versies.

3_patching_nov17

Heb je de laatste PSU-versie geïnstalleerd? Dan worden ook altijd de bijbehorende CPU-patches geïnstalleerd.

4_patching_nov17

Smart View release: PSU-versie 11.1.2.5

De Smartview-versie is onafhankelijk van de applicatieversies 11.1.2.4 en 11.1.2.3; de laatste Smartview-versie werkt voor beide versies. Hieronder de updates van de laatste Smartview-versie.

patch3_q3_2017

De laatste release: PSU-versies 11.1.2.4 en 11.1.2.3

Wat zijn de belangrijkste opgeloste issues in PSU-versies 11.1.2.4 en 11.1.2.3? Hierbij een overzicht per versie, zodat je in één oogopslag per product de aanpassingen kunt zien.

Belangrijkste issues opgelost in PSU-versie 11.1.2.4

6_patching_nov17

Belangrijkste issues opgelost in PSU-versie 11.1.2.3

7_patching_nov17

EPM-Cloudupdates

Voor de EPM-cloudoplossingen brengt Oracle maandelijks een update uit Hieronder vind je voor FCCS en PBCS de link naar de updates (PDF) van de afgelopen maanden:

PBCS (Planning Budgeting Cloud Services):

FCCS (Financial Consolidation Cloud Services):

Volgende updates

Hyperion brengt grofweg één keer per kwartaal patches uit. En uiteraard maken we daar volgend kwartaal weer een overzichtelijke samenvatting van, zodat je eenvoudig kunt zien welke patches voor jou relevant zijn.

Jouw omgeving

Iedere Hyperion-omgeving is weer anders. We praten je dan ook graag bij over de gevolgen van deze patches en updates voor jouw specifieke situatie.

Tekst: Bert Dotinga

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren