Updates en patches voor Oracle Hyperion – Q4 2019

Wat is de impact van de patches van Oracle Hyperion uit Q4 2019? Oracle brengt ieder kwartaal patches uit voor alle producten, ook voor jouw Hyperion-producten. Deze aankondigingen zijn niet altijd even helder of eenvoudig te vinden. Welke patches zijn relevant voor jouw organisatie? En is het altijd noodzakelijk om deze patches toe te passen?

Met dit artikel zetten we de meest recente patches voor Oracle Hyperion uit Q4 2019 op een rij. We doen dit voor de (on-premise) Hyperion-applicaties: HFM, Planning, Essbase, Reporting, Foundation, Shared Services en FDM(EE). Daarnaast komt Oracle iedere maand met automatische updates voor de EPM-cloudoplossingen. Bekijk hier de highlights van de updates voor Oracle FCC en PBC.

In dit artikel vind je een overzicht van de belangrijkste patches voor Hyperion; ‘Critical Patch Updates (CPU)’ en ‘Patch Set Update (PSU)’. Wil je meer weten over de verschillende type patches? Of wil je weten hoe je er achterkomt welke versie jouw organisatie gebruikt? Deze details vind je in een eerder verschenen artikel over patches en updates.

Critical Patch Update (CPU)

Goed nieuws: op 18 oktober 2016 heeft Oracle de laatste CPU-patches gereleaset, waarbij er geen kritieke security patches voor Hyperion zijn uitgebracht. Blijkbaar zijn er al meer dan een jaar geen beveiligingsgaten die gedicht moeten worden.

Patch Set Update (PSU)

Hieronder vind je de laatste patch-versies voor de Hyperion versie 11.1.2.4. In dit artikel richten we ons op deze versies.

 

Heb je de laatste PSU-versie geïnstalleerd? Dan worden ook altijd de bijbehorende CPU-patches geïnstalleerd.

CPU patches Oracle Hyperion

Smartview release: PSU-versie 11.1.2.5.910

De Smartview-versie is onafhankelijk van de applicatieversies 11.1.2.4 en Oracle EPM Cloud; de laatste Smartview-versie werkt voor alle versies. Wel zo makkelijk. Hieronder de updates van de laatste Smartview-versie.


Creating Functions in the Function Builder Creating Functions Manually HsAlias

Creating Functions in the Function Builder Creating Functions Manually HsAlias

 

PSU-versie 11.2.0.0

Wat zijn de belangrijkste opgeloste issues in PSU-versie 11.2.0.0? Hierbij een overzicht per versie, zodat je in één oogopslag per product de aanpassingen kunt zien.

Belangrijkste issues opgelost in PSU-versie 11.2.0.0

De laatste release: PSU-versies 11.1.2.4

Wat zijn de belangrijkste opgeloste issues in PSU-versies 11.1.2.4? Hierbij een overzicht per versie, zodat je in één oogopslag per product de aanpassingen kunt zien.

Belangrijkste issues opgelost in PSU-versie 11.1.2.4

Oracle Hyperion PSU-versie 11.1.2.4

Volgende updates

Hyperion brengt grofweg één keer per kwartaal patches en maandelijks cloudupdates uit. En uiteraard maken we daar volgend kwartaal weer een overzichtelijke samenvatting van, zodat je eenvoudig kunt zien welke aanpassingen voor jou relevant zijn.

Jouw omgeving

Iedere Hyperion-omgeving is weer anders. We praten je dan ook graag bij over de gevolgen van deze patches en updates voor jouw specifieke situatie. Even sparren? Dat kan natuurlijk, neem contact op met Gabor Wieringa.