Voorkom vertraging tijdens de close door dataverlies in Oracle FCC en PBC

Wist je dat Oracle EPM Cloud FCC(S) en PBC(S) standaard maar één back-up genereert, die de volgende dag meteen weer wordt overschreven? Knap lastig tijdens de close als je er pas na een paar dagen achter komt dat er iets mis is gegaan met je data en je slechts de back-up beschikbaar hebt van gisteren. Je zult niet de eerste zijn die na het weekend ontdekt dat wijzigingen in de metadata of calculatie voor verlies van essentiële cijfers hebben gezorgd. Om er dan achter te komen dat de gewenste back-up niet beschikbaar is, levert op zijn zachtst gezegd een erg vervelende situatie op. Een probleem waar veel Oracle FCC en PBC-gebruikers zich niet bewust van zijn. Gelukkig is er een oplossing, de Swap Automate Back-up & Restore Manager.

Dataverlies Oracle FCC PBC

Risico op dataverlies in Oracle PBC en FCC

Als financial ga je ervan uit dat de back-ups gewoon goed geregeld zijn. Vanuit IT, of vanuit Oracle zelf. Een foutje in een calculatie of rapportage wil je eenvoudig en snel kunnen herstellen met data uit de gewenste back-up. Tijdens de close gaat dit al helemaal op, je wilt tenslotte geen vertraging oplopen doordat er data mist.

De standaardoptie van Oracle genereert echter maar één back-up, die de volgende dag weer overschreven wordt. En maar al te vaak kom je er pas na een paar dagen achter dat er iets mis is gegaan. Hoe voorkom je dan het risico op dataverlies in Oracle PBC en FCC? De oplossing is niet kostbaar en eenvoudig te installeren.

SWAP-Automate Back-up & Restore Manager

De ‘SWAP-Automate Back-up & Restore Manager’ helpt je om dataverlies in Oracle PBC en FCC te voorkomen. We hebben deze ‘SWAP-Automate Back-up & Restore Manager’ binnen Swap Support speciaal ontwikkeld als aanvulling op de standaard back-upmogelijkheden. Deze manager bewaart voor een x aantal dagen de back-up op een aparte (cloud) server. Zo is die gewenste back-up wél aanwezig en kun je de applicatie herstellen naar het juiste punt.

“Een goede back-up is een fundamenteel onderwerp. Swap Automate geeft ons veel meer flexibiliteit; we kunnen zelf inrichten van hoeveel dagen de data opgeslagen wordt, en op welke locatie.” – Kevin Engelen, Senior Manager European Financial Systems bij Office Depot.

Deze functionaliteit om meerdere (geplande) back-ups te bewaren en te kunnen terugzetten naar je EPM-cloudapplicatie hebben we ontwikkeld in een Windowsapplicatie en is eenvoudig te installeren.

Hoe dat in de praktijk bevalt? Ontdek de ervaringen van Office Depot met deze aanvullende Oracle back-up.

Voorkom dataverlies Oracle FCC PBC met Swap Automate

Zelf instellen waar, wanneer en hoe vaak

Met de back-up & restore applicatie stel jezelf in waar, wanneer en hoe vaak je een back-up wilt hebben, en hoe lang je deze wilt bewaren. De plek waar je de back-up plaatst kan overal zijn, bijvoorbeeld een lokale server of een cloud-server. De ingebouwde mailfunctie waarschuwt je wanneer een back-up niet lukt, bijvoorbeeld omdat je wachtwoord is aangepast of omdat de schijf vol is.

‘Single’ back-up maken

Naast dat je de back-ups kunt inplannen, kun je ook op ieder gewenst moment een ‘single’ back-up maken. Bijvoorbeeld voordat er een grote wijziging wordt doorgevoerd naar productie, zodat – mocht er toch iets misgaan – je terug kunt gaan naar de meest actuele situatie voordat de wijziging werd doorgevoerd.

Hoe werkt het terugzetten van data in Oracle FCC en PBC?

Als je een back-up nodig hebt, ga je naar ‘Restore’ en kies je de gewenste back-upfile.

De back-up wordt teruggezet naar de EPM-applicatie, vanuit hier gebruik je de Oracle EPM migratiefunctie. Zo kun je de hele EPM-applicatie terugzetten of een deel hiervan. Denk hierbij aan bepaalde formulieren en calculaties, zie onderstaande screenshot.

Nieuwe feature: Applicatie compleet refreshen

In de nieuwste versie van Swap Automate hebben we ook een ‘refresh’-functie ingebouwd. Je kunt nu bijvoorbeeld de testomgeving in één keer overschrijven op basis van de huidige productieomgeving. Dit is bijvoorbeeld erg gemakkelijk als je een probleem wil reproduceren op de testomgeving, of als je een actuele kopie nodig hebt voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten, zoals rapporten, calculaties etc.

Ook dataverlies in Oracle FCC en BPC voorkomen?

Met de SWAP-Automate Back-up & Restore Manager heb je automatisch en continue een meerdaagse back-up van je EPM-Cloud. Deze oplossing is eenvoudig te installeren én te gebruiken. Zo kijk je tijdens je close makkelijk terug en voorkom je vertragingen.

Wat betekent dit in de praktijk?
Bij aanschaf van de applicatie krijg je:

  • Swap Automate Backup & Recovery-applicatie.
  • Support bij installatie en gebruik van de Swap Automate applicatie.
  • Continuïteit; wij zorgen ervoor dat de Swap Automate applicatie blijft werken na updates van Oracle EPM-applicaties.
  • Doorontwikkeling; we blijven werken aan verbeteringen en nieuwe features. Je ontvangt bij ontwikkelingen een update van ons.

De investering is eenmalig € 2.500,- met een jaarlijkse maintenance fee van € 500,-. Neem voor meer informatie contact op met Bert Dotinga via e-mail of +31 (0)70 300 3035.

Meer weten over de Swap Automate Back-up & Restore Manager?

Nieuwsgierig naar meer details? Bekijk het webinar en ontdek hoe eenvoudig je de aanvullende Oracle back-ups binnen jouw organisatie kunt borgen.