Veilig terug – voorkom verlies van je clouddata in Oracle FCC en PBC

Steeds meer bedrijven benutten de voordelen van de cloud. De Oracle EPM Cloud heeft echter een beperking; je beschikt slechts over één back-up van één dag oud. En soms kon je er pas na een paar dagen achter dat er iets is misgegaan. Hoe zorg je ervoor dat je back-up van meerdere dagen hebt, zodat je eenvoudig je calculaties, accounts of rapporten terug kunt zetten?

Karabijnhaken

Oracle maakt namelijk standaard iedere dag een back-up, die de volgende dag weer wordt overschreven. En je zult niet de eerste zijn die er na het weekend achter komt dat wijzigingen in de metadata of calculatie voor verlies van essentiële cijfers hebben gezorgd. Om er dan achter te komen dat de gewenst back-up niet beschikbaar is, levert op zijn zachtst gezegd een erg vervelende situatie op.

SWAP-Automate Back-up & Restore Manager

We hebben dan ook een ‘SWAP-Automate Back-up & Restore Manager’ ontwikkeld. Deze manager bewaart voor een x aantal dagen de back-up op een aparte (cloud) server. Zo is die gewenste back-up wél aanwezig en kun je de applicatie herstellen naar het juiste punt.

Deze functionaliteit om meerdere (geplande) back-ups te bewaren en te kunnen terugzetten naar je EPM-cloudapplicatie hebben we in een Windowsapplicatie gebouwd; ‘SWAP-Automate Back-up & Restore Manager’.

Waar, wanneer en hoe vaak

Met deze back-up & restore applicatie stel jezelf in waar, wanneer en hoe vaak je een back-up wilt hebben, en hoe lang je deze wilt bewaren. De plek waar je de back-up plaatst kan overal zijn, bijvoorbeeld een lokale server of een cloud server. De ingebouwde mailfunctie waarschuwt je wanneer een back-up niet lukt, bijvoorbeeld omdat je wachtwoord is aangepast of omdat de schijf vol is.

‘Single’ back-up maken

Naast dat je de back-ups kunt inplannen, kun je ook op ieder gewenst moment een ‘single’ back-up maken. Bijvoorbeeld voordat er een grote wijziging wordt doorgevoerd naar productie, zodat – mocht er toch iets misgaan – je terug kunt gaan naar de meest actuele situatie voordat de wijziging werd doorgevoerd.

Hoe werkt het terugzetten?

Als je een back-up nodig hebt, ga je naar ‘Restore’ en kies je de gewenste back-upfile.

De back-up wordt teruggezet naar de EPM-applicatie, vanuit hier gebruik je de Oracle EPM migratiefunctie. Zo kun je de hele EPM-applicatie terugzetten of een deel hiervan. Denk hierbij aan bepaalde formulieren en calculaties, zie onderstaande screenshot.

Nieuwe feature: Applicatie compleet refreshen

In de nieuwste versie van Swap Automate hebben we ook een ‘refresh’-functie ingebouwd. Je kunt nu bijvoorbeeld de testomgeving in één keer overschrijven op basis van de huidige productieomgeving. Dit is bijvoorbeeld erg gemakkelijk als je een probleem wil reproduceren op de testomgeving, of als je een actuele kopie nodig hebt voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten, zoals rapporten, calculaties etc.

Ook verder terugkijken?

Met de SWAP-Automate Back-up & Restore Manager heb je automatisch en continue een meerdaagse back-up van je EPM-Cloud. Zo kijk je eenvoudig verder terug en voorkom je het verlies van belangrijke gegevens.

Wat betekent dat in de praktijk?
Bij aanschaf van de applicatie krijg je:

  • Swap Automate Backup & Recovery-applicatie.
  • Support bij installatie en gebruik van de Swap Automate applicatie.
  • Continuiteit; wij zorgen ervoor dat de Swap Automate applicatie blijft werken na updates van Oracle EPM-applicaties.
  • Doorontwikkeling; we blijven werken aan verbeteringen en nieuwe features. Je ontvangt bij ontwikkelingen een update van ons.

De investering is eenmalig € 1.249,-  met een jaarlijkse maintenance fee van € 249,-. Neem voor meer informatie contact op met Bert Dotinga  via e-mail of +31 (0)70 300 3035.