Whitepapers EPM

In onze whitepapers EPM behandelen we een breed scala aan onderwerpen op het gebied van Enterprise Performance Management (EPM). We geven je inzicht in de uitdagingen uit de praktijk, delen onze ervaringen, kennis en best practices en geven je concreet en pragmatisch advies.

Kunnen jouw financiële inzichten sneller en beter?

Het samenstellen en rapporteren van financiële gegevens is in de praktijk vaak nog erg tijdrovend. Je hebt grote hoeveelheden data beschikbaar, die vanuit verschillende bronnen de basis vormen voor je financiële processen en rapportages. Deze data zet je in voor je maand- en jaarafsluiting, maar misschien ook wel voor je wekelijkse cashflowoverzicht of projectadministratie. Veel financiële teams besteden kostbare tijd aan het invoeren van gegevens, het opstellen van rapportages en het onderhouden van systemen. Terwijl je deze tijd eigenlijk wil benutten voor andere activiteiten, zoals analyses en business cases.

Daarnaast verandert de vraag vanuit de business snel. Niet vreemd, want de wereld om ons heen verandert ook continu. Meer dan ooit wil je alles uit je EPM-systeem halen.Hiervoor moet je financiële applicatie helemaal up-to-date zijn. Ook wil je dat het systeem flexibel en eenvoudig aan te passen is aan de veranderende vraag. Zo voorkom je dat jouw gebruikers uitwijken naar Excel om toch aan de behoefte van het management en de business te voldoen.

Maar hoe doe je dat nu efficiënt en zonder al te veel handmatige acties? En hoe zorg je ervoor dat je applicatie optimaal blijft draaien, zowel qua performance als stabiliteit?

We gaan in deze whitepaper in op de volgende onderwerpen en vragen:

  • De top-4 uitdagingen om je applicatie optimaal te houden
  • Wat zijn de actuele ontwikkelingen voor financiële applicaties?
  • Waarom de combinatie van proactief beheer en preventief beheer zoveel oplevert voor je applicatie
  • Verbeter je EPM-omgeving in 3 stappen
  • Waar begin je met het verbeteren van je EPM omgeving?
  • Breng EPM binnen jouw organisatie naar een hoger niveau

Download hier de whitepaper: Hoe zet je jouw financiële applicatie nog beter in?